åtta veckor.


Igår fyllde vår Lova älskling åtta hela veckor, helt helt otroligt. Tiden har gått så fort, men samtidigt känns det som att hon har funnits hos oss längre än så. Egentligen har hon det, plus nio hela månader. Nio månader som kändes som en hel livstid.

Det är förens nu efteråt jag förstår hur underbart en graviditet är, att det skapas en människa i ens kropp. Även ifall det inte var en dans på rosor. (för mig ) Kände inte så då. Hade aldrig mått så dåligt fysiskt som jag gjorde då, psykiskt gick det upp och ner väldigt mycket. Att vara gravid är det vackraste man kan vara. Även ifall det inte alltid är så enkelt som det kanske verkar. Trodde aldrig att det kunde vara så jobbigt, och så svårt.  Men nu är det över och vi har världens underbaraste lilla dotter. Det var värt varendaste sekund! Men samtidigt längtar jag tillbaka till min mage när jag ser andra som är gravida, men nästa sekund påminner jag mig själv att det inte alltid är lika underbart som det ser ut att vara. Nästa gång vet jag vad jag har att vänta mig, nästa förlossning vet jag att det kommer att komma ut en underbar liten människa. Men det viste jag inte med Lova, kunde inte ens föreställa mig. Jag vet inte vad jag trodde. Hade så svårt att förstå att det skulle komma ut något överhuvudtaget.
Vilken överrakning, ut kom vårt lilla mirakel! ♥

Var även på efterkontrollen hos min barnmorska, är dessutom nere på min startvikt igen. Minus 21 kg på åtta veckor är väldigt bra tycker jag. Har hört att det ska vara så svårt att gå ner alla gravidkilo, men tycker inte de direkt var några problem för mig. Dom första femton försvann efter ca två veckor, så det var nog mycket vätska som jag samlat på mig. Mitt hb var super bra, hade gått upp till 144. På inskrivningen innan kejsarsnittet låg mitt hb på 124, och efter på 136. Lite roligt faktist! Var rädd för att det skulle sjunka efter snittet, i och med att man tappar blod. Men nej. Det var ju himla tur det. För ville verkligen inte ha nån hb spruta i rumpan. Haha!

Fick även tillbaka min journal, den är värdefull!










KÄRLEK ♥